Nå er det på tide å lukte på kaffen og våkne opp her, kjære nordmenn! Vi beveger oss inn i en økonomisk svært utfordrende periode, men her bruker vi penger som noen fulle sjømenn fortsatt – og såpass ille er det at forbrukerøkonomer her til lands har begynt å blinke med varsellampene.

Økonomien er altså på vei utfor en bratt nedoverbakke, og vi sparker fra og gir ekstra fart, og dette folkens, dette må det bli slutt på. Det planlegges altså å bruke enda mer penger på ferier til utlandet til sommeren, og dette til tross for at lønnsveksten i år vil utebli, rekordmange er arbeidsledige og at utrolig mange står i fare for å bli permitterte.

Hva skjer om du kommer hjem fra sydenferie og finner ut at du har mistet jobben eller har blitt permittert? Hva har du tenkt å leve av da? Hvordan skal du få penger til å få hjulene til å gå rundt mens du leter etter ny jobb? Har du tre månedslønner med buffer stående på bok som du kan tære på? Hvordan skal boliglånet ditt betjenes?

Vi har rekordmye boliglånsgjeld, og hva skjer om vi ikke klarer å håndtere den? Det er mange feller å gå i her, og for noen kan det kanskje være smart å refinansiere for å skaffe seg lavere månedlige utgifter samt at man kanskje kan få frigjort kapital til en buffer som man kan ha i tilfellet uhellet skulle være ute.

Samtidig er det viktig at vi ikke slutter å bruke penger ettersom dette kan forverre situasjonen, men da er det viktig at pengene brukes i Norge – og ikke på en sydenferie! Hvorfor ikke feire innenlands i sommer? Lei en hytte eller en campingvogn, og bruk litt penger her hjemme heller? Dette kan være veldig smart, og du skal også huske på at kronen er svak nå i forhold til tidligere – dette betyr kort og godt at det er betydelig dyrere å feriere utenlands nå enn tidligere år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *