Usikrede lån, såkalte forbrukslån, er det svært mange som er ute etter og etterspørselen vil nok for evig og alltid være eksisterende. Nye generasjoner vokser opp og forbrukspresset i samfunnet er som kjent på ingen måte i ferd med å avtal. Lnene som tilbys i markedet er mange og det samme kan man si om antallet aktører som finnes der ute, men nå er det engang slik at man ikke bare kan søke og forvente å få innvilget et slikt lån – lånegiverne har naturligvis sine regler å forholde seg til og disse er det viktig at man er kjent med før man i det hele tatt skal vurdere å søke.

For det første er det slik at de forskjellige bankene opererer med aldersgrenser, naturligvis. 18 år er selvsagt den laveste tillatte grensen, men mange banker opererer med både 20-22 års aldersgrense for sine produkter. Dette betyr kort og godt at rentene i disse bankene vil bli lavere ettersom det er tryggere å låne ut penger til en 22 åring enn til en 18 åring. Nå er det naturligvis ikke hakket i stein at det er slik, men statistisk sett så vil det nok være tryggere å låne ut penger til mennesker jo eldre de blir.

I tillegg til dette er det også krav om fast inntekt hos mange banker og også her vil det være variasjoner. En minimumsinntekt på 200.000 kroner (brutto) er et mye brukt ‘gulv’ for inntektskrav, og selv om dette ikke er spesielt høyt så gir det i alle fall banken et snev av sikkerhet. Man er også nødt til å være norsk statsborger eller at man har bodd i landet i minst 3 år. Hvis du havner utenom noen av disse kravene så er det svært liten sjanse for at du vil få et forbrukslån, men som man sier: det skader jo aldri å prøve!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *