Daytrading for rene og skjære amatører er noe som er i ferd med å bre om seg over hele verden, og dette gjelder sannelig også her på berget! Stor gevinst over et kort tidsrom med høy risiko høres unektelig fristende ut for mange, og er det én ting vi vet sikkert så er det følgende: nordmenn er glade i ta økonomiske sjanser!

Vi elsker tipping, vi elsker lotto, vi elsker å spille på nett og vi gjør det fordi vi drømmer om å skyte den store og fete gullfuglen! Kjenner du deg igjen? Kanskje det, og kanskje ikke, men en daytrader på amatørnivå vil nok ha kjent litt på disse følelsene. Det er spennende og det er smått eksotisk, og drømmen om en kjapp og høy avkastning hver eneste dag vil garantert vekke interessen til noen enhver her til lands.

Men så er det jo bare én ting da: hvis man ikke lykkes så vil det bety at man taper penger, og innenfor daytrading kan tapene bli nokså betydelige hvis man ikke er forsiktige. Det er et uomtvistelig faktum som mange av en eller annen grunn velger å se bort i fra. Vår evne til å riskoanalysere er som kjent nokså lav, og det er en grunn til at folk utdanner seg innenfor økonomi før de begynner med dette.

Det er mange der ute som etter all sannsynlighet ikke ville berørt daytrading hvis de var villige til å innse for risikabelt det faktisk er, men det er denne drømmen som forpurrer all logikk og fornuft – og som til syvende og sist gjør at vi allikevel kaster oss ut i enhver mulighet som kan gi oss høy profitt.

Det er fristende og forlokkende, ja, men prisen man kan måtte betale vil kunne bli høy – hvis man da ikke skulle slumpe til å ha litt flaks eller at man rett og slett behersker fagfeltet.

Det var dagens isvann-i-blodet-leksjon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *