Økonomisk svindel gjennom ID-tyveri er dessverre noe som mange nordmenn opplever hvert år, og når dette skjer er det mange som opplever at verden går i grus. Så alvorlig er det naturligvis ikke og når det gjelder svindel så er det en rekke tiltak man kan gjøre for å beskytte seg mot nettopp det.

Når det er sagt så er det ikke alltid man kan laste seg selv, og som i denne saken hvor en mann ble arrestert mistenkt for å ha svindelet til seg penger ved å søke forbrukslån i andres navn og en rekke andre forhold så er det lite man kan gjøre med det. Det medfører selvsagt mye ekstraarbeid å rydde opp i slike forhold i etterkant, men som regel går det helt fint – men irriterende er det jo naturligvis og det er ingen som liker å måtte bruke tid på slike ting.

Når det gjelder tiltakene man kan benytte seg av for å minimere risikoen for svindel, så handler det først og fremst om å være bevisst. Når det gjelder fysiske tiltak så kan vi kort si at det handler om å passe på hvor man oppbevarer personlige opplysninger, og for eksempel ikke ha for mye slikt i vesken eller lommeboken sin. En enkel ting som å montere en lås på postkassen kan være effektiv, for de kyndige svindlerne kan raskt slå fast hvilke brev som inneholder sensitiv informasjon og dette vet de virkelig å benytte seg av.

Vær også oppmerksom hvis du mottar regninger på varer som du ikke har bestilt ettersom dette kan tyde på at du har blitt utsatt for svindel og ID-tyveri. Ha derfor et årvåkent blikk på din egen økonomi og alle regninger og brev du får i posten, og ved den minste mistanke om at noe er galt skal du kontakte banken din umiddelbart og be om assistanse.

Du vil da får kyndig hjelp av mennesker som kan dette og du vil da også blokkere alle kort og kontier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *