Det er dyrt å være fattig er det noe som heter, men hva betyr egentlig dette begrepet? Hva er det som ligger i en slik merkelig uttalelse, og hvordan kan vi tolke det.

Det handler jo om penger og lån, og i så måte er det helt enkle mekanismer som gjelder. Det er dyrt å være fattig betyr kort og godt bare at de som tjener minst gjør de dårligste økonomiske valgene, som for eksempel å krite ved å bruke kredittkort mer enn andre som ikke behøver det. Og hvem er det som ikke behøver det? Jo, det er jo naturligvis de som tjener gode penger, og som ikke har behov for å ta opp kortsiktig og dyr gjeld. Det er på bakgrunn av dette man sier at det er dyrt å være fattig. Ikke bare tjener man mindre enn andre, men når man i tillegg må låne penger for å få endene til å møtes skjønner man saktens at det kan være mye sant i dette begrepet.

Kredittkortet er en kilde til usikkerhet i norsk økonomi og det er mange nordmenn som har svært høy gjeld å drasse på, og selv om kortene kan være suverene hjelpere så skal ikke kortene brukes på en slik måte at du blir sittende med høy og knalldyr gjeld. Å betale ned på et kredittkort kan være en prøvelse i tålmodighet og det er ingen tvil om at det kan ta lang tid å kvitte seg med selv beskjedne beløp. Rentene er så høye at det nesten ikke vises på kortet at man har betalt ned noe, og dermed kan det å kvitte seg med denne gjelden bli en svært langdryg affære.

Tenk deg derfor om nøye når du vurderer å trekke kredittkortet ditt – denne gjelden bør du kvitte deg med i løpet av 50 dager!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *