Vi har i de siste artiklene skrevet en god del om forbrukslån og gitt deg som leser noen tips om hva som kan være lurt å gjøre. Vi har trukket frem noen forskjellige grunner til at man søker forbrukslån og vi har også snakket litt om dette med å bruke en låneformidler når man skal søke om lån som dette.

Denne gangen skal vi si litt om rentenivået på forbrukslån, og her er det nok mange som har sterke meninger. Forbrukslån er lån som er dyrere enn vanlige boliglån, og det vet vi naturligvis alt om. Det er enkle grunner til dette men den aller viktigste er det jo at lånet gis ut uten at du som lånetaker behøver å stille noe form for sikkerhet for det beløpet du mottar. Det er heller ingen krav knyttet til bruken av pengene og du kan derfor anvende lånet til akkurat det du måtte ha lyst til.

I dag tilbys det lån helt opp til 500.000 kroner fra enkelte aktører, og da med en nedbetalingstid på 15 år. 15 år er lang tid å slite med et lån på, så du skal virkelig være sikker på at du har behov for et forbrukslån i denne størrelsesordenen. Men nok om det: hvis du går for et lån av en slik størrelse så vil rentene blir lavere enn ved et lavt lån, og slik fungerer forbrukslånsmarkedet. Jo lavere lån du søker jo høyere blir renten, men alt dette skal du rett og slett ikke tenke så mye på. Det eneste du skal forholde deg til er det totale beløpet du skal betale tilbake og så sammenligne dette beløpet mellom alle de forskjellige bankene. De totale kostnadene på slike lån når man låner store beløp er ganske betydelige, så det er viktig at du er sikker på dette før du går til det skrittet.

Hvis du vil vite litt mer om renter på forbrukslån så anbefaler vi at du besøker denne siden for mer informasjon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *