Det er svært mange av oss som bruker mye penger på netthandel fremfor å gå i butikken, og det kan naturligvis være flere årsaker til dette. For det første er det nok ikke alle som er like glad i å gå i butikker, men like gjerne er det nok at det ofte er noe billigere å gjøre shoppingen unna på nett.

Faren med netthandel er naturligvis at man kan oppleve å bli svindlet eller rett og slett at man opplever uheldige omstendigheter som gjør at man står i fare for å miste penger eller varene man har betalt for – eller begge deler.

Så er spørsmålet hva skal man gjøre hvis man har blitt utsatt for nettsvindel? Eller enda bedre: hva kan man gjøre for å unngå nettsvindel?

Hvis du har blitt utsatt for svindel på en eller annen måte kan vi anbefale at du sjekker ut denne artikkelen for å se hva som anbefales der.

Det vi skal fokusere på i denne artikkelen er forbygging og hva man burde gjøre for å sikre seg mot svindel. Stadig flere nordmenn bestiller varer fra nettbutikker over hele verden, og det er naturligvis vanskelig å holde oversikten over hvilke butikker som er trygge eller ikke. Det man imidlertid skal ha fokus på er å bestandig bruke kredittkortet når man handler på nett – også i Norge. Husk det: bestandig bruk kredittkortet når du kjøper varer over nett. Det er den gyldne regelen som kan rette pengene dine, for hvis du bruker det vanlige VISA-kortet ditt som er tilknyttet bankkontoen din er det faktisk slik at du risikerer å miste pengene du har tapt – enten det er på grunn av en svindel eller på grunn av en konkurs.

Bruk av kredittkortet verner deg både mot svindel og konkurser og du er derfor langt tryggere når du bruker dette kortet til å gjøre dine innkjøp, og i hvert fall i de tilfellene hvor du forhåndsbestiller varene dine. Går et selskap konkurs før de har levert varene du har bestilt og betalt for vil du dermed få pengene refundert, alternativt at banken stryker den aktuelle utgiften fra kredittkortregningen din.

Det hele er ganske enkelt svært enkelt men samtidig så smart at du ikke har råd til å la være.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *