Sommerferie sparing 2017

Sliter du med sparing til sommerferien? Vi har løsningen!

Sommeren nærmer seg med stormskritt, det er det ingen som helst tvil om, og for å være helt ærlig så er det i seneste laget å begynne å spare penger til ferien nå! Men, det kommer en sommerferie også i 2018, og hvis du følger vårt råd vil du ha alle muligheter til å legge deg opp godt med penger til neste år!

Det betyr kort og godt at du kan få deg en suveren ferie i 2018 og det tross alt godt å vite at man har noe fint å se frem til. Har du ikke tenkt på ferien til neste år? Ingen fare – du kan spare både til selve ferien og lommepenger hvis du følger vår metode – og det synes vi faktisk at du bør gjøre!

Mange velger dårlige løsninger

For å være helt ærlige så er det ingen tvil om at det er mange som velger dårlige løsninger for å finansiere sin ferie, og vi advarer deg allerede nå: hvis du velger å betale for din ferie med bruk av et lån så må du være klar over de økonomiske konsekvensene dette vil ha. Det er egentlig helt enkelt: hvis dere er en familie på 4-6 stykker, som jo ganske mange er i dag, så må du nesten regne med at en ferie vil komme opp i rundt 50.000 kroner. Da er vi i utgangspunktet ganske snille, men det kommer naturligvis an på hvor i landet du holder til.

Har man tilgang til Oslo Lufthavn, Gardermoen, er det naturligvis muligheter for å snappe til seg billigere billetter, mens mulighetene for dette andre steder i landet er begrenset. Hvis man har 50.000 kroner som utgangspunkt og tenker at man skal legge opp et slikt beløp, så har man gode valgmuligheter. Hvis man i tillegg tenker at man skal ha et slikt beløp klart til januar 2018 så har man et tydelig og uttalt mål å jobbe etter, men mange vil utvilsomt tenke at dette er noe man ikke har muligheten til å klare.

Til akkurat dét har vi én ting å si: det er naturligvis fullt mulig og spesielt hvis man er to stykker som sparer.

En tvunget sparing – uten at man merker det!

Sparing er en kunst og vi har sett og opplevd de fleste triksene som finnes der ute. Et vanlig tips er å trekke et visst beløp fra kontoen sin hver måned og sette på en annen konto, og dette er i og for seg en grei måte å spare på, men fordrer naturligvis at man har en god nok lønn slik at man ikke ‘merker’ dette trekket så godt. Mange finner dette vanskelig og derfor renner ofte hele sparingen ut i sand. Det blir ofte med tanken og så ender det hele med at man ikke klarer å gjennomføre sparingen slik som man hadde tenkt.

tvungen sparing

Tvungen sparing kan være en god løsning!

Vi har imidlertid testet og utført en sparing som fungerer på en glimrende måte. Det vi snakker om er det som går under navnet mikrosparing, og kanskje har du hørt om dette før. Dette spareproduktet har egentlig vært litt for lite oppe i mediene, og er fantastisk bra – for å si det rett ut. Bankene har forskjellige navn på denne sparemetoden, men vi har god erfaring med Sparebank 1 sitt produkt ettersom man der har meget gode valgmuligheter der. De aller fleste bankene har imidlertid denne muligheten tilgjengelig så her er det ingenting å vente på.

Mikrosparing er et konsept som fungerer utrolig bra, og det dreier seg om at man trekkes et gitt beløp hver gang man ‘drar’ kortet sitt. Her kan du velge alt fra noen få kroner eller opp til flere hundre kroner. Undertegnede har satt i gang en slik avtale frem som sommerferien 2017 for å legge av feriepenger, og det har vært en umiddelbar suksess. Her har vi satt et trekk på 100 kroner på to bankkort og i løpet av en knapp måned har vi faktisk klart å legge opp nærmere 10.000 kroner – uten at vi i det hele tatt egentlig har merket det!

Det betyr at vi i løpet av juni vil være i mål med lommepengemålet vårt, samtidig som vi er i full rute med å finansiere neste års ferie og kanskje litt oppussing på huset. Det er så utrolig mange fordeler med å gjøre det på denne måten og det er faktisk slik at man blir litt stolt av å se hva man får til med et så enkelt triks. Undertegnede har også en konto i Nordea som brukes, men der er det høyeste beløpet på mikrosparing 20 kroner pr. transaksjon med bankkortet. Men som kjent: alle monner drar og mange små bekker blir til en stor ‘å’!

Les mer om sparing her!

Maksbeløp pr. dag

Det sier seg selv at å trekke hundre kroner pr. gang man drar kortet naturligvis kan ha en tydelig innvirkning på hvor mye penger du du vil ha å leve for, og at man fort kan ‘tømme’ kontoen, så man kan derfor sette et maksbeløp for hvor mye man kan spare i løpet av hver dag. Vi satte en grense på 300 kroner dagen, og dette er i utgangspunktet et høyt beløp. Noen vil kanskje velge å sette 100 kroner som maksbeløp, og for å si det slik: 100 kroner dagen i sparing er meget, meget bra, og vil fort finansiere både ferie og feriepenger i løpet av ett år. Tenkt deg følgende: hvis to stykker sparer 100 kroner om dagen i ett helt år så vil dette innebære fantastiske 73.000 kroner!

Morsom sparing

Sparing er morsomt når man merker fremgangen!

Hundre kroner dagen er egentlig noe du ikke merker, og hvis du gjør det på denne måten som vi har beskrevet er det ingen tvil om at du vil klare det. Tanken på å kunne legge til side så mye penger kan virke umulig, men dét er det virkelig ikke. Hvis man tenker på det så kan glatt erkjenne at man bruker penger på alt mulig slags tull, og hundre kroner dagen er derfor fullt mulig. For vår del ligger gjennomsnittet langt høyere enn dette og sparer man 200 kroner pr. pers daglig snakker vi nesten 150.000 kroner! Slik blir det halleluja-stemning av, og det går nesten sport i det å spare mest mulig!

Hva betyr det for oss?

For oss personlig betyr det at man kan reise på en allerede betalt ferie uten å måtte tære på feriepengene – alt dette er en ren bonus for oss, og dermed føles det som sagt ekstra godt. Samtidig betyr det at vi allerede er i en god posisjon med tanke på neste års ferie og bruken av penger der, for husk: vi har lagt opp lommepengene våre på bare én måned, og det er ennå to måneder med sparing til før vi skal dra!

Følelsen over å ha lyktes så godt er derfor ekstremt god, og vi får bare vente og se hvor langt vi faktisk kommer. For å være helt ærlig tror jeg vi vil sitte igjen med en liten slump penger etter ferien og bare tanken på akkurat dét er utrolig god.

Så tipset fra oss her på Nexit er enkelt: start med mikrosparing i dag! Du kan faktisk legge deg opp godt med penger på kun kort tid!

DNB har et produkt som kalles for ‘Morsom sparing’, og videoen som du ser under er absolutt verdt å se!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *