Det er endelig fredag og akkurat dét er det nok mange som tenker på en sådan dag! For de som befinner seg i finansmarkedet betyr det at det nå kommer to dager hvor det skjer lite og ingenting, og det er det nok mange som også føler på.

Finansverdenen er merkelig, og det er som selveste Gordon Gekko i Wall Street sa; Money never sleeps. Dette er så sant som man kan tenke seg at det blir, og i finansmarkedet skjer det noe hele tiden – med unntak av helgene! Markedene er pussige og det er de forskjellige tidssonene rundt om i verden som sørger for at pengene aldri sover.

Under en helt vanlig morgen i Europa åpner børsene på kontinentet og handelen tar seg kraftig opp rundt kl. 0800. Deretter er det full fres frem til klokken blir 14-15 og da er det USA som åpner sine markeder, mens de europeiske begynner å stenge ned. Når de amerikanske børsene avslutter handelen på kvelden norsk tid er det på tide å la de asiatiske markedene og Stillehavsmarkedene få slippe til, og når disse har gjort unna sitt er det igjen tid for Europa! Fantastisk fascinerende når man tenker på det, og driver du med slik handel er det noe som skjer til enhver tid.

Spesielt innenfor valutamarkedet er det full trøkk, og her gjelder det virkelig å være på tå hev! Handelen åpner her nemlig allerede kl. 2300 norsk tid, og da eksploderer det formelig med spektakulær trading fra valutaspekulanter som har brukt helgen til å gjøre det de kan best: nemlig å forutse endringer i valutamarkedet. Dette vet de virkelig å sko seg på så, her er det bare å henge med i svingene hvis man ønsker å skape seg en profitabel geskjeft.

Det beste med dette er at også amatører nå har muligheten til å gjøre dette, og dette er en lite ‘hobby’ som virkelig er i ferd med å vokse seg stor også i Norge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *