Økonomisk utfordrende tider vil alle oppleve en eller flere ganger i løpet av livet, og det er i disse situasjonene det er viktig at man tar grep som gjør at man kommer seg over kneika på en så god måte som mulig. Det kan da noen måneder eller enda lengre tid, men hvis man som sagt gjør noen grep som er veloverveide vil man komme styrket ut av situasjonen over tid.

Følelsen av å ikke strekke til økonomisk er ikke spesielt god for noen, og det er derfor at man erkjenner at man har problemer før det er for sent. Denne erkjennelsen kan være vanskelig for mange å svelge, men jo tidligere men gjør det jo bedre er det. Faresignalet oppstår naturligvis når du ser at du ikke klarer å betale regningene dine, eller at du sitter igjen med svært lite midler på kontoen etter at alt er gjort opp. Det første du da skal gjøre er å begynne med en opprydning i økonomien, og dette innebærer å kvitte deg med alle unødvendige utgifter. Her snakker i abonnement på tv-kanaler utover det som ligger fast i pakken, HBO, Netflix, Viaplay, bokklubber etc. Det er kanskje ikke så store beløp det er snakk om i hver av disse, men til sammen suger de tilstrekkelig med penger fra kontoen din, og samlet sett vil det merkes.

Det neste du gjør er å ringe til banken din for å ha en prat med din kunderådgiver. Her er det bare å være ærlig og si at du har havnet i en økonomisk klemme og om det er noe banken kan gjøre med lånet ditt. Du vil ikke tro hvilke muligheter de har og det er jo naturligvis slik at de er interessert i å hjelpe deg med å gjøre deg i stand til å oppfylle dine forpliktelser. De er jo, når alt kommer til alt, opptatte av at du skal få sitte på boligen din samtidig som de får pengene sine tilbake.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *