Det er ikke fritt for at nordmenn er på jakt etter gode økonomiske råd og det er heller ikke fritt for råd å finne – de er nemlig overalt på nettet! Uansett hva det er du måtte være ute etter så kan du finne mer eller mindre gode råd på en eller annen side. Er det refinansiering du ønsker å vite mer om så får du vite det. Ønsker du å vite hva du skal gjøre med sparepengene dine, ja så finner du nok en side til det også. Ønsker du å finne tips om gode fond så er det plenty med tips også der å hente.

Nettet er en utømmelig ressurs for den som vet hvor den skal lete og hvordan den skal lete. Det som kan være vanskelig er naturligvis å skille de gode rådene fra de dårlige, og å holde seg til gode sider med tips fra mennesker som kan sitt tema er naturligvis en stor fordel.

Å forvalte egne penger er en stor utfordring, det er det ingen tvil om, og at nordmenn har mye å lære på dette feltet er det heller ingen tvil om. Kort fortalt: det handler om å legge penger til side for å sikre seg mot vanskelige økonomiske tider, og det er ikke sikkert det tar så lang tid før vi er nettopp der. I dag nyter de aller fleste nordmenn godt av lave renter på sine boliglån, og dette har ført til at vi låner penger som aldri før. Dette er vel og bra så lenge rentene er lave, men hva skjer den dagen rentene stiger med for eksempel 4%?

Da vil nok mange nordmenn få merke et stort press i sin personlige økonomi og da er også mange redd for at en boligboble vil sprekke og at mange vil bli nødt til å kvitte seg med sine hjem. Mange hus til salgs vil bety lavere priser og med lavere priser får man ikke dekket inn sin gjeld, og vil dermed sitte i skyld til banken. Dette er en situasjon vi så definitivt ikke ønsker å havne i, så her er det bare å ta grep og tenke langsiktig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *