I dag skal vi faktisk skrive litt om musikk, og grunnen til det er at det til stadighet dukker opp nye forretningsmuligheter også for band – og kanskje spesielt for gamle stjerner som har sluttet å skinne.

I forretningslivet gjelder det å benytte seg av mulighetene når de dukker opp og det kan man trygt si at mange er dyktige på å gjøre. Ingenting er så trist som å se avdankede band forsøke å tyne ut den siste resten av forbrukerne ved å gi ut nye samle-cd’er like før jul, eller når man oppdager at gamle stjerner er på turne i Indre Troms. Det er rett og slett et dårlig tegn, og et tydelig signal om at en strålende karriere for alvor er på full fart ned i rennesteinen – behovet for penger er stort, for å si det slik!

Men for noen band dukker det opp helt spesielle muligheter og her må vi nesten henvise til en sak vi fant på nettstedet Musikknyheter.no. Her tar man opp det faktum at det ser ut til å ha dukket opp en ny arena for inntjening for det som kanskje kan kalles for ‘gamle’ musikkstjerner, og i denne saken refereres det spesielt til det smått legendariske bandet Guns’n Roses.

Disse skal visstnok ha fått seg en ny plass i solen og det faktisk på noe så merkelig som en spilleautomat på nett. Bandet har satt sitt navn på spillet samt gitt utvikleren lov til å bruke utvalgt musikk og bilder i selve utformingen og underveis i spillingen. Dette er også noe som har blitt brukt overfor andre artister og dette tenker vi er en spennende utvikling.

Kanskje er dette noe som vi vil si i andre sammenhenger også? Kanskje vil utvalgte idrettsstjerner eller forfattere eller lignende også bli gjenstand for en ny tolkning innenfor populærkulturen? En ting er i alle fall helt sikkert: det er uante muligheter for dem som er flink til å se disse mulighetene – og naturligvis også tjene seg en slump penger på dette!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *