post

nexit

Bitcoin har tatt verden med storm og det har vist seg å være et godt alternativ til de mange betalingsformene som eksisterer på internett. Jeg bare lister opp noen av fordelene:

De laveste gebyrene for noe online betalingssystem. Internasjonale overføringer går øyeblikkelig. En transaksjon som er sendt kan ikke reverseres. Siden bitcons ikke er sentralisert så kan de ikke beslaglegges. Det er et tak på 21 millioner bitcoins og der vil ikke være nye emisjoner, men den kan deles ned til den åttende desimalen. Den gir monetær makt tilbake til forbrukeren og fjerner det fra sentralisert hold. Du kan også bruke bitcoins i kombinasjon med en lokal veksler som en bank-automat. Avtal med banken der du drar for å veksle mot lokal valuta.

Er man litt gammeldags kan dette fortsatt virke noe merkverdig, så jeg forklarer det litt bedre. Meget enkelt forklart er bitcoins koder som eksisterer kun på maskiner knyttet sammen i det som kalles bitcoin-nettverket. Dette er en del av Internett. Disse kodene kan ikke forfalskes. Kodene funker som en bankkonto og er veldig sikre.

bitcoins som du mottar til din adresse kan du bruke til å betale for varer og tjenester på internett og i noen virkelige butikker, du kan veksle dem om til kroner, dollar, euro eller annen valuta. Det er ingen begrensning på hvor mange bitcoin-adresser du kan ha, og hver bitcoin adresse er koblet til en privat nøkkel. Alt dette ligger lagret i din digitale lommebok,

I bitcoin-nettverket finnes noe som kalles for blokkjeden, denne blokkjeden inneholder informasjon om hvem som eier hvilke bitcoins. F.eks. om du eier 10 bitcoin som tilhører adressen 1JEiV9CiJmhfYhE7MzeSdmH82xRYrbYrtb og sender disse til en annen adresse, f.eks. 1FmvtS66LFh6ycrXDwKRQTexGJw4UWiqDX, så noteres det i denne blokkjeden at bitcoinsene har skiftet eier, og denne endringen spres til alle maskinene på hele nettverket. En transaksjon blir bekreftet av blokker som blir funnet i nettverket med en prosess som kalles for bitcoin mining.

Eksperimentet med denne nye valutaen er i alle fall verdt å følge med på. Det kan være nøkkelen til fremtidens valutasystem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *