Det er i all hovedsak tre forskjellige fremgangsmåter å skaffe seg et lån uten sikkerhet på, og hvilken av disse du velger vil ha stor innvirkning på sluttresultatet: altså hvor mye du totalt sett må betale tilbake, noe som tross alt er det aller viktigste med et lån. Man ønsker jo som kjent å betale så lite som mulig tilbake og når det kommer til slike lån kan rentene fra det forskjellige bankene variere stort.

Den første metoden er kanskje den mest vanlige og det som foregår her er at man som lånesøker søker på den første og beste lånet man kommer over. Dette er kanskje enkelt, ja, men spesielt lønnsomt er det ikke. Her risikerer man å ende opp med et lån som er betydelig mer kostbart enn hva man vil oppleve hvis man velger et av de to andre alternativene vi skal presentere.

Metode nummer to er å søke lån manuelt i flere forskjellige banker for deretter å sammenligne de forskjellige tilbudene man får. Dette er økonomisk fornuftig og sørger for at tilbudet man får ikke blir unødvendig dyrt. Den største ulempen her er naturligvis at det er en tidkrevende jobb som krever mye arbeid.

Den aller beste metoden er å anvende seg av en lånemegler, og dette er virkelig en genial tjeneste som har fått et stort oppsving i de siste årene. Her får man det beste fra begge de to nevnte metodene og tidsbruken og anstrengelsene er minimale. Èn søknad med alle nødvendige opplysninger sendes inn til megleren og megleren vil deretter formidle denne søknaden videre til en rekke andre banker – helt gratis naturligvis. Deretter får megleren svar fra alle bankene som søknaden er sendt til og vil dermed være i en posisjon hvor den kan tilby deg det aller gunstigste lånet. Dette går svært effektivt og raskt og vil spare deg for betydelige pengesummer.

Fortsatt i tvil om hvordan metode du skal benytte deg av?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *