Berg lommeboka i julen!

Posted on Dec 19, 2016 in Finance

Julen står for døren og hvis du ennå ikke har kjøpt julegaver begynner det virkelig å haste. Men; har du tenkt over hvor mye penger du skal bruke på denne festen? Har du et bevisst forhold til hva gavene skal koste? Det vil garantert lønne seg for deg å planlegge innkjøpene godt, for det er ingenting som er så dyrt som å panikkhandle i siste liten!

Det er nok av mennesker som vil gå på en økonomisk smell nå i jula og egentlig er dette helt unødvendig. Gavepresset er kolossalt og det er mange som føler seg presset til å kjøpe dyrere gaver enn det de egentlig har råd til. Dette er dessverre blitt realiteten i dag, men hvis ikke du setter foten ned selv, hvem skal da ellers gjøre det. Du kan rett og slett ikke handle over evne og du er faktisk helt nødt til å tilpasse gavene til størrelse på lommeboka.

Les denne artikkelen om hvordan du kan knipe inn litt penger i jula.

Og i tillegg: for all del ikke shop julegaver på kreditt, for dette vil du komme til å angre bittert på, og gavene vil sannsynligvis bli dobbelt så dyre.

Du har én ting å gjøre nå som du skal kjøpe julegaver, og det er å sette deg ned og planlegge på et skikkelig vis. En gjennomarbeidet liste som du ikke fraviker er alfa og omega for å komme deg helskinnet gjennom julehandelen, og det er rett og slett bare å sette seg ned med det samme.

Sett deg et budsjett for hva du faktisk har råd til å bruke og husk på alle regningene som kommer i januar. Hva ønsker du å sitte igjen med og hva har du behov for. Først da kan du beregne hvor mye du kan bruke på hver enkelt gave, og for å være helt ærlig: en gave til den nærmeste familien behøver ikke å koste all verden. 500 kroner er mer enn nok, og holder man seg på et slikt nivå er man fornuftig. Dropp også å gi gaver til kreti og pleti av venner og bekjente. For det første er det dyrt og for det andre er det bare stressende!