Bank Norwegian har blitt en betydelig aktør på den delen av finansmarkedet som omhandler kredittkort og forbrukslån, og har i løpet av bare et par år vokst kolossalt samtidig som de kan vise til svært gode resultater.

Bjørn Kjos, som altså er mannen bak hele Norwegian-konsernet har en egen tendens til å gjøre gull av alt han rører ved og det er en egenskap som nok mange mennesker misunner ham. En eller annen plass leste vi at det er noe Steve Jobs-aktig ved ham, og det kan nok være slik at karismaen hans smitter over på de ansatte og selskapet forøvrig. Slike personer er en meget viktig drivkraft og dette nyter nok også Bank Norwegian godt av.

Selskapet har altså ekspandert kraftig de siste par årene og etter at de lanserte sin drift i Sverige økte de kundemassen betydelig, og dette har naturligvis hatt en svært god innvirkning på resultatene de har presentert den siste tiden.

Bank Norwegian tilbyr en rekke produkter og det er ikke bare forbrukslån og kredittkort som står i sentrumt, selv om dette er svært viktige deler av den totale driften. Også vanlige banktjenester som sparekontoer og brukskonto med vanlig debetkort er å få der, og dermed begynner de for alvor å nærme seg en ‘ordentlig’ storbank. Det blir spennende å se på utviklingen fremover og se om de vil nærme seg boligmarkedet med alminnelige boliglån. Det skulle ikke forbause oss ettersom Kjos er en stor visjonær på så nær sagt alle felt. Det vi da kan håpe på er at man kan få tak i boliglån som er like billige som flybillettene som Norwegian kan tilby – dét hadde vært noe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *