Man kan lære mye av å lese på utenlandske nettsider, og mye av grunnen til det er at man ofte opplever at disse har et litt annet perspektiv enn det man finner i Norge. Et eksempel på en slik artikkel finner du her, og det er litt morsomt å lese hva man tenker om forbrukslån i utlandet.

Og ja; det finnes forbrukslån over hele verden og ikke bare i Norge. Trolig er det bare i Norge en negativitet som det vi opplever i mediene hauses så opp, men at det er lånetakerens eget ansvar fortelles det ikke så mye om. Nok om det og til saken. Artikkelen refererer til fire forskjellige grunner til at man skal skaffe seg et forbrukslån, og disse grunnene skal vi ta opp her.

For det første trekkes medisinske utgifter frem, og dette er en viktig forskjell mellom USA og Norge. I Norge vil man få gratis hjelp på et sykehus, mens man i USA må betale av egen lomme hvis man ikke har en forsikring. Allikevel kan vi trekke frem utgifter som tannlege og eventuelle kosmetiske ‘justeringer’ som ikke dekkes av det offentlige. Utgifter som dette kan være kostbare for noen enhver og et lite lån vil ofte kunne hjelpe til med betalingsproblemene.

Noe annet som nevnes er problemer med bilen og de kostnadene som følger der. Her kan vi faktisk relatere oss til norske forhold, for så lenge en skade ikke dekkes av forsikringen så er man simpelthen nødt til å ta kostnadene av egen lomme. Alle vet hva en mekaniker krever i timen, så å betale noe slikt cash kontant av egen konto vil utvilsom komme til å svi… naturligvis avhengig av hva som feiler bilen.

I tillegg trekker man frem lån til å bygge seg opp en jobb-garderobe med klar samt at det også er ok å låne penger for å kunne refinansiere gjeld som er dyrere enn forbrukslånet.

Dette er et morsomt perspektiv å ha med seg, og kanskje fikk du selv noen gode ideer nå?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *